sábado, 7 de marzo de 2009

1900 la segona cita olimpica a Paris

A diferència del que ocorria en l'Antiguitat, on Atenes era l'únic punt de reunió dóna els Jocs, Coubertin va decidir, atent al desinterès que generaria una sola seu, donar impuls a la decisió del Congrés de 1894, ia París, França, recaure l'organització de la segona edició.
Els II Jocs Olímpics es van celebrar entre el 14 de maig i el 28 d'octubre de 1900. Participaren 1.225 atletes (1.206 homes i 19 dones) de 26 països, competint en 17 esports i 166 especialitats. Els Jocs Olímpics es van dur a terme com a part de l'Exposició Universal, celebrada a París aquell any. Per això els organitzadors van distribuir les proves esportives durant tant de temps.
Els Jocs de París van posar de manifest la necessitat que tena Coubertin que els mateix trobessin la seva pròpia mesura, si volien romandre dins d'un àmbit de sèrie dóna acceptable per als esportistes, ja que es van desenvolupar competicions que no tenien res a veure amb l'esport mateix i el termini de la reunió es va estendre per més de cinc mesos.
"Ha estat un miracle que el moviment olímpic hagi sobreviscut a aquests Jocs", va sostenir Coubertin com a síntesi del particular procés viscut durant el seu desenvolupament, que conclou en el marc d'una exposició universal que terme marginant l'interès del públic per la qüestió central i convocant, és a dir, el tema esportiu.
Els francesos no es van preocupar massa per presenciar una cita esportiva d'acord amb els nou temps, encara que si es van esforçar a mostrar les noves construccions i el luxe d'una ciutat que es trobava en un moment d'esplendor.
Als Jocs de París l'any 1900 es els recorda com la més organitzada de les desorganitzats, ja que les autoritats ni tan sols van tenir previst lliurar medalles als tres primers de cada prova.
De totes maneres, els resultats esportius van estar totalment al marge d'aquesta manca de previsió i les competències van comptar amb els atractius suficients com per assolir el marc desitjat.
El començament del nou segle marcaria així l'inici d'una nova era en l'esport.

No hay comentarios:

Publicar un comentario